به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از خبرنگار مهر، اجلاس جهانی موزههای آسیا و اقیانوسیه «ایکوم –اسپک» پیش از ظهر امروز چهارشنبه ۱۰ آبان ماه با حضور روسای موزههای ایران و جمعی از مدیران موزههای کشورهای بنگلادش، پاکستان، هند، نپال، چین، ژاپن و کره برگزار شد. در این برنامه عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در مراسم افتتاحیه این نشست گفت: امروز اولین محموله ترانزیتی که طی توافقنامهای بین سه رئیس جمهور افغانستان، هندوستان و ایران امضاء شد به بندر چابهار رسید. این اقدام همزمان با برگزاری این مراسم شده است.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: تلاشهای زیادی برای ایفای نقش اقتصادی و صنعتی در چابهار انجام شده اما خوب است که این اقدامات همراه با این حضور و رفت وآمدها موجب نمایش توسعه اقتصادی، تاریخ و فرهنگ خود باشد.
کردی افزود: توجه به فرهنگ و تاریخ در کنار توسعه اقتصادی در اولویت ما قرار دارد اما دانش مان در این راستا نیست. تلاش شده است که با ایکوم همکاری کنیم. ایکوم نیز این فرصت را به ما داد که میزبان این اجلاس باشیم و از تجربه و دانش شما استفاده کنیم تا زمینه برای معرفی فرهنگ منطقه فراهم شود.
وی اظهار داشت: چابهار، چهارراه جهانی است که می تواند میزبان تاریخ فرهنگها و تمدنها باشد.
در ادامه این برنامه احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزههای ایران نیز گفت: ما چابهار را برای این میزبانی انتخاب کردیم چون شهری دورافتاده بود که سعی دارد به موقعیت تاریخی خود برسد.
رئیس کمیته ملی موزههای ایران افزود: از طرف دیگر چابهار در میان کشورهای حوزه اطراف هند و سواحل جنوبی قرار گرفته است.
وی درباره موزه چابهار نیز تأکید کرد: این موزه مکانی را فراهم می کند که تعامل میان فرهنگها به وجود بیاید. آن هم تعاملی که در طول تاریخ در فرهنگ چابهار نقش داشته است.
طباطبایی تصریح کرد: اجلاس موزههای آسیا و اقیانوسیه دو هدف اصلی را دنبال می کنند یکی مسئله ارتباط بین کمیتهها از طریق وجه آموزشی و بحرانهای طبیعی است.
رئیس کمیته ملی موزههای ایران گفت: در سالهای اخیر بحرانها صدمات مختلفی را به موزهها وارد کرده است، رفتار ما انسانها هم باعث شده که با بحران کم آبی و خشکی زمین مواجه شویم. هدف اصلی نزدیک شدن و گفتگوی بهترین اعضای موزههای آسیا و اقیانوسیه برای تعامل بین کشورهای عضو است تا بتوانیم برنامههای بیشتری را برای آینده داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: کمیته شورای بینالمللی موزهها در اصل نوعی تعامل و رسیدن به همزیستی کشورها و رفاهی است که موزهها ایفا می کند و شهری مانند چابهار می تواند نقش مهمی را در تعامل بین فرهنگها داشته باشد.
در ادامه یوجی کوریهارا نماینده کمیته ملی موزههای ژاپن نیز از برگزاری نشست مجمع ایکوم در شهر توکیوی ژاپن خبر داد و گفت: این برنامه در سال ۲۰۱۹ برگزار خواهد شد و همین جا از همه نمایندگان دعوت به حضور در این مراسم می کنم. هیئت ژاپنی در واقع، سفرهای مختلفی را در طول سال دارد که اعضای موزهها را با این کنفرانس بینالمللی آشنا کنند. موزهها دیگر مقوله تک بعدی نیستند بلکه مفهوم آنها تغییر کرده و فرهنگ محور شده اند. موزهها از این موضوع حرکت کرده اند آن هم به واسطه تغییری که در تعریف آنها به وجود آمده است. این چشم انداز مشترک چیزی است که ما را به سمتی پیش می برد که با سایر نهادها و ارگانها، همکاری بیشتری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: من می خواهم بگویم موزهها چه نقشی در حفظ فرهنگ و سنتها دارند.
در ادامه این برنامه نشستهای گروه کاری با موضوع موزههای آسیا و اقیانوسیه و آموزش برگزار می شود.
دکتر آن لیاشون مقاله ای با عنوان راهبردهای جدید برای تقویت نقش آموزشی موزهها در چین، سیف الله جلیلی رئیس موزه ملی علوم و فناوری مقاله ای با عنوان نگرش نوین به آموزش در موزهها، جواد اختر رئیس کمیته ملی موزههای پاکستان مقاله ای با عنوان استفاده از آخرین ابزارهای فناوری در موزههای پاکستان و وطن دوست عضو کمیته ملی موزههای ایران مقاله ای با عنوان نقش آموزش در موزه و جهانگیر حسین رئیس کمیته ملی موزههای بنگلادش مقاله ای با عنوان آموزش موزه ای، دورنمای بنگلادش ارائه خواهند کرد.